--> -->


Ola Fasola

ola fasola3
Lubicie kanapki? Ja uwielbiam! Dobre pieczywo posmarowane czy to awokado lub hummusem to mój ulubiony zestaw na drugie śniadanie. Ostatnio pojawiło się też wiele smarowideł na bazie fasoli. Ja przygotowałam dla Was dzisiaj ekspresowy przepis na konkretny dressing, który wyśmienicie smakuje do kanapki lub sałatki. Wystarczy puszka czerwonej fasoli, tahini i trochę przypraw. Spróbujcie bo to jest na prawdę pyszne!
S K Ł A D N I K I
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2/3 ząbki czosnku
  • łyżka kaparów
  • płaska łyżeczka kuminu
  • płaska łyżeczka mielonej kolendry
  • płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
  • szczypta soli
  • szczypta chilli (opcjonalnie)
IMG_1245

P R Z Y G O T O W A N I E

  • wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i miksować do uzyskania gładkiej masy. Jeśli masa podczas blendowania okaże się zbyt gęsta, można dolać do niej odrobinę wody.
  • smarować kanapki z dodatkiem warzyw lub dodać do sałatki. Ola fasola może stać do trzech dni w lodówce. Smacznego! 🙂